Bernal Cut Restoration Project

ABOUT

ABOUT THE BERNAL CUT RESTORATION PROJECT

The Bernal Cut is a half-mile long section of San Francisco’s Bernal Hill that was dug out to make way for a railroad in 1863. ‘The Cut’ is home to San Jose Avenue, a major commuter road that brings thousands of cars into San Francisco every day.

The Bernal Cut Restoration Project is a multi-faceted exploration of place, history, community and the environment. Volunteers replant and revitalize the Bernal Cut hillside, and place-based storytelling invites you to see the Bernal Cut’s built environment, and consider the impact of urban planning and metropolitan growth on the environment.

Project Team

The project is a collaboration between Citizen Film, a San Francisco-based documentary media non-profit organization and the College Hill Neighborhood Association.

CONTACT US

CATEGORY
Environment